Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin’den 25 Aralık Mesajı:

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin’den 25 Aralık Mesajı:
24 Aralık 2020 MyGaziantep

ANTEPLİLER, DESTAN YAZDI

Başkan Ergun Yetkin mesajında, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü coşku ile kutladıklarını belirterek, “Gaziantepliler, Birinci Dünya Savaşı sonrası şehrimizi işgal etmek isteyen düşman kuvvetlerine karşı adeta bir kahramanlık destanı yazdılar. Dönemin en üstün tank, top ve silahlarına sahip olan düşmana karşı büyük bir cesaret örneği gösteren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ben Gazianteplileri gözlerinden nasıl öpmem ki! Onlar yalnız Gaziantep'i değil, Türkiye'yi de kurtardılar’ şeklindeki sözleri Antep savunmasının önemini ortaya koymaktadır” dedi.

SAĞLIK ORDUMUZA DESTEK OLALIM

Başkan Yetkin, şöyle devam etti: “Bugün de tüm dünya gibi bizler de farklı bir savaşın içindeyiz. Bir yıldır dünyayı esir alan bir salgınla savaşıyoruz. Doktorlar, hemşireler ve tüm sağlık çalışanlarımızla bu salgına karşı güçlü bir savaş vermekteyiz. Bu savaşta sağlık ordumuza destek olmalıyız: Evde kalmalı, maske takmalı ve hijyene dikkat etmeliyiz. Hastanelerdeki yoğunluğu dikkate almalıyız.

EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZDİR

Salgınla mücadelede de eğitimin önemi ortaya çıkmaktadır. Çünkü eğitimli toplumlar kurallara daha fazla uyar, dolayısıyla daha başarılı bir mücadele ortaya koyarlar. Maalesef Gaziantep olarak eğitim düzeyimiz istenilen seviyelere çok uzaktır. Bu nedenle Gaziantep Yardım Vakfı olarak en önemli sorunlarımızın başında eğitimin geldiğine inanıyoruz. Tüm sorunların eğitimle çözüleceği gerçeğinden hareketle, yoksul ailelerin başarılı çocuklarının okumasına katkı sunuyor, özellikle mesleki eğitime yönlendirmeye gayret gösteriyoruz. Gaziantep Yardım Vakfı olarak, pandemi sürecinde de çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde devam ettiriyoruz. Hayırseverlerimizden aldığımız güç ve desteğe teşekkür ederiz.”

 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz