Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Evde Limonata Nasıl Yapılır? İşte 3 Lezzetli Limonata Tarifi

Midemize adeta klima etkisi yapan, sıcak günlerin vazgeçilmez içeceği limonata evde nasıl yapılır...

Evde Limonata Nasıl Yapılır? İşte 3 Lezzetli Limonata Tarifi
18 Mayıs 2017 MyGaziantep

Midemize adeta klima etkisi yapan, sıcak günlerin vazgeçilmez içeceği aynı zamanda çok kolay da bir yaz partisi seçeneği. Hele de klasik limonatanın dışına çıkan, o sarı rengi biraz renklendirip, biraz da farklı bir hava katan tarifleri denediğinizde olay daha da bir güzelleşiyor. İşte işinize yarayacak birkaç tarif...

ŞEFTALİLİ LİMONATA

Malzemeler: 
3 adet limon, 1 su bardağı toz şeker, 1 litre su, 1 litre şeftali suyu, 2 dal taze kekik

Hazırlanışı:
Limonları ikiye bölün ve sularını sıkın. Kalan limon kabuklarını da rondodan geçirin ve üzerinde bir su bardağı şekeri ekleyip karıştırın. Üzerine suyu ve şeftali suyunu ekleyip iyice karıştırın. İçine taze kekikleri ekleyip, 2 saat buzdolabında bekletin. Çıkardığınızda içine buz koyup servis edin ve serinliğin tadını çıkarın. 

BÖĞÜRTLENLİ, ADAÇAYLI LİMONATA 

Malzemeler: 
3 adet limon, 1 su bardağı toz şeker, 2 litre su, 1 su bardağı böğürtlen, 4-5 adet adaçayı

Hazırlanışı:
Limonları ikiye bölün ve suyunu sıkın. Kabuklarını ayrı bir yerde blender’dan geçirin ve üstüne bir su bardağı şeker ekleyip, iyice karıştırın. Üzerine 2 litre suyu, böğürtlenleri ve ada çayını ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra afiyetle içebilirsiniz. 

AHUDUDULU, MİSKET LİMONLU LİMONATA 

Malzemeler: 
3 adet limon, 1,5 su bardağı toz şeker, 2 litre su, 1 su bardağı ahududu, 4 adet misket limonu

Hazırlanışı:
Limonları ikiye bölün ve suyunu sıkın. Kalan kabukları blender’dan geçirin ve üzerine bir su bardağı şekeri ekleyip iyice karıştırın. Üstüne 2 litre suyu, sıktığını misket limonlarının suyunu ve ahududuları ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra buzla ve dilimlediğiniz misket limonlarıyla servis edebilirsiniz. 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz