Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Büyükşehir’den kadir gecesi özel programı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni anlamak amacıyla önemli bir programa daha imza atıldı...

Büyükşehir’den kadir gecesi özel programı
21 Mayıs 2020 MyGaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni anlamak amacıyla önemli bir programa daha imza atıldı.

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Gönüllü Kuruluşlar Koordinatörlüğünce Ramazan söyleşileri programlarının en özeli dün akşam Gaziantep Sanat Merkezi binasında Mehmet Açıkgöz’ün moderatörlüğünde Muzaffer Ceylan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Kadir suresinin anlamının üzerinde durulan programda; Kur’an-ı Kerim’in indirilmesi, Kadir suresinin bereketi, Kadir gecesinde yapılacak ibadetler, Cebrail’in yeryüzüne inişi ve Kadir Gecesinin selametinin büyüklüğü konularını ele alındı. Muzaffer Ceylan günün anlam ve önemine işaret etmek amacıyla Kadir suresinin kısa insan ömrüne yüzyılları katacak kadar bereketli bir sure olduğunu, Kadir gecesinin değerini anladığımız zaman yıl içinde idrak edeceğimiz diğer kandil günlerinin de anlamını kavramanın daha kolay olduğunu söyledi.  Ceylan konuşmasının devamında şunları aktardı: “Efendimiz (SAV) der ki; iki insanın arasını bulmak üzere biriniz ayaklanır giderse gidip geldiği yol boyunca melekler ona dua ederler ve Allah’ta bu amelinden dolayı kendisine Kadir Gecesi ecri yazar, bizi aydıran, aydınlatan, bize yol gösteren Allah’tır.  ‘Onun peygamberi ve kitabıdır’ diyerek, Kur’an ve Sünnetin önemine dikkat çeken Ceylan, Cenabı Hak din ile hayatı düzenliyor, tanzim ediyor. 1400 yıldır devletler kurduk ve bu devletler bütün dünyaya din ile hayır, paylaşım, uzlaşı taşıdı. Bu sebepledir ki Din-i Mübin-i İslam’ın kıymetini bilmemiz ve onu başımızın tâcı etmemiz gerekir.”

Ceylan son olarak, Kadir Gecesi Özel Programı vesilesi ile Kuran’ı Kerim okuyan Yusuf Erdoğan’a, İlahileriyle kalpleri yumuşatan Fatih Zirek’e, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (GASMEK) müzik ekibine, kamera arkasında büyük emek gösteren rejiye ve koordinatörlük birimi çalışanlarına teşekkür etti.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz