Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Arap sabunu nedir?

Türk kadınlarının yüzyıllardır temizlik alanlarında kullandıkları, adeta tüm eşyaları pırıl pırıl yapan Arap sabunu sadece temizlik alanında değil, hiç bilmediğiniz alanlarda da kullanılabiliyor.

Arap sabunu nedir?
25 Temmuz 2019 MyGaziantep

İçerisindeki bileşenleri sayesinde saça ve cilde birçok faydası olan Arap sabunu hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı yazımızda. Arap sabunu nedir? Arap sabununun cilde faydaları nelerdir? Arap sabunu saça sürülür mü?

Arap sabunu, standart sabunların aksine hiçbir şekilde sodyum içermeyen, sodyum yerine potasyum hidroksitin kullanılarak yapılan, sarımsı ya da açık kahve rengi ve akışkan, macunumsu kıvamı ile ön plana çıkıyor. Dokusu itibariyle yumuşak bir his bırakan bu sabun; ülkemizde bu özelliği yüzünden ‘yumuşak sabun’ olarak da adlandırılıyor. Ev temizliğinin yanı sıra kişisel bakım ve saç temizliğinde de kullanılabilen Arap sabunu; doğal bitkisel ve hayvansal yağ asitlerinin potasyum hidroksit ile reaksiyona girmesi sonrasında elde ediliyor. Yoğun bir şekilde bitkisel özlerin kullanıldığı bu sabunda ise diğer temizlik ürünlerinin aksine sert kimyasallar yani sağlığımızı tehdit edebilen kimyasallar hiçbir şekilde yer almıyor.

arap sabunu nedir

ARAP SABUNUNUN SAÇA FAYDALARI

Bu muazzam temizlik malzemesi ile yalnızca evlerinizi, halılarınızı ya da bulaşıklarınızı temizleyebileceğinizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Saç temizliğinde kullanıldığında saçlarımızı kir ve yağdan bir çırpıda arındıran bu sabun; saçlarımızı bir yandan da yumuşacık ve ipeksi yapıyor. Yani pek çok saç şampuanının bize veremediğini Arap sabunu veriyor.

Arap sabununu, saç bakımınızda ilk kez kullanıyorsanız, ilk birkaç hafta saçlarınızda sertleşme ile karşılaşabilmeniz mümkün. Ancak saçlarınız bu sabuna alışana kadar birkaç hafta beklemelisiniz. Birkaç haftalık uyum süreci geride kaldığında saçlarınızda gözle görülür iyileşmelere tanık olabilirsiniz.

arap sabunu saça sürülür mü

Arap sabununu saç temizliğinde kullanmak için öncelikle sabunu bir kaseye koyun. Üzerine de bir miktar sıcak su ilave edin. Bir çatal yardımıyla sabunu macunumsu bir kıvam elde edene dek ezin. Ardından ezilmiş sabunu boş bir şampuan şişesine aktarın. Şişenin içine yarım çay bardağı su ilave edin. Son olarak şişeye iki yemek kaşığı doğal elma sirkesi ekleyin ve şişeyi güzelce çalkalayın. Her kullanım yani her duş öncesinde şişeyi çalkalamayı unutmayın.

arap sabunun cilde faydaları

ARAP SABUNUNUN CİLDE FAYDALARI

Saçlara ve cilde faydası olan arap sabunu ile yüz yıkamak yada yüze sürülmesi pek önerilmemesine karşı banyo sırasında saçlarınıza sürdüğünüz arap sabunu yüzünüzde sürebilirsiniz.Kullanım alanı oldukça fazla olan arap sabunu cilde faydaları ;

- Vücut temizliğini sağlar.
- Cildin kir ve yağdan arınmasını sağlar.
- Cildin yumuşak olmasını sağlar.
- Cildin kurumasını önler yağ oranını dengeler.
- Cilde peeling etkisi yapar.
- Ciltte uzun süre kullanılması beyazlatma etkisi gösterir.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz