Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Çiftlerde En Çok Rastlanan Ayrılık Sebepleri

Tabi ki genellikle ayrılığın tek sebebi olmaz. Ayrılık, çiftlerden en az birinin birçok istemediği durumla karşılaşması sonucu oluşan bir durumdur.

Çiftlerde En Çok Rastlanan Ayrılık Sebepleri
5 Aralık 2016 HepsiKadın

Tabi ki genellikle ayrılığın tek sebebi olmaz. Ayrılık, çiftlerden en az birinin birçok istemediği durumla karşılaşması sonucu oluşan bir durumdur. Fakat ayrılırken bir sebep sunmak gerekir. Buna en ağır basan sebep de diyebiliriz. İşte sunulan sebeplerden en çok karşılaştıklarımız:

 

1. “Ben böyleyim” demek.

değişim

Değişime tamamen kapalı bir kalıp olan “ben böyleyim”, hiçbir sorunu çözemeyen bir cümledir. Çünkü “ben böyleyim” demek; “aramızdaki sorunları çözmek için kendimi değiştiremem/geliştiremem ya da kendimden ödün veremem, işine gelirse” demektir ve sorunun ortak çözümü için hiçbir şey yapmayacağının belirtilmesidir. “Ben böyleyim” demek yerine sorunun iki tarafı da tamamen etmese bile kısmen memnun edecek şekilde çözülmesi çiftler için daha iyi olacaktır.

 

2. Yakın arkadaş etkisi.

 

Sevgilinizin kankasıyla aranız iyi değil mi? Üzgünüz ama işiniz gerçekten çok zor. Çünkü yakın arkadaşlar insanların her şeyini paylaşabildiği nadir kişilerdir. İşte bunlarla aranız iyi değilse ortaya iki sonuç çıkmak zorunda kalır. Ya sevgili için arkadaşla olan ilişki kötüye gitmeye başlar ya da tam tersi. İyisi mi siz sevgililerinizin kankalarıyla da iyi geçinin. Hem aşık olduğunuz insanın en yakın arkadaşı ne kadar kötü biri olabilir ki? Yani sadece sevdiğiniz kişi için bile iyi geçinebilirsiniz.

 

3. Aldatılmak.

 

Bu durum sık rastlanan bir durum olduğu kadar geri dönüşün de en az olduğu durum olarak karşımıza çıkıyor. Aldatılan çiftler genelde geri dönmeyi kabul etmiyor; ederse de aldatıyor. En sık karşılaşılan durumlar bunlar olsa da tabi ki yaptığının büyük bir hata olduğunu idrak edip, buna karşı tarafı da ikna etmeyi başararak mutlu olan çiftler de yok değil.

 

4. Eski sevgilinin unutulmamış olması.

eski-sevgiliye.jpg21e43257e4c5676eb0c3

Bu durum da karşı taraf için hayatı zorlaştıran durumlardan biri. Çünkü sevilen kişi eski sevgiliyi unutamamışsa ve buna rağmen sizinle birlikte olmaya başlamışsa, üstelik sizinle birlikteyken de unutamamışsa; buradan “unutturamadığınız” sonucunu çıkarmanız olasıdır. Ya da diğer taraf unutmayı denemek için bir ilişkiye başlamış ve unutamadığını görmüştür. Zaten ilk fırsatta eski sevgiliye geri döner, bu yüzden geçmişe takılıp kalan sevgiliyi o sorunu çözmesi için yalnız bırakın, dönerse sizindir : )

 

5. Yalan söylemek.

Pinokyo

Yalan, boyutu önemsiz olarak ayrılığa sebep olabiliyor. Yani affedilmesi güç bir yalanın ayrılığa götürebildiği gibi; küçük bir yalan da konuyu ayrılığa getirebilir. Küçük yalanlar ise genellikle kavga etmekten kaçınmak, gerçeği söylerse karşı tarafın kızmasından korkmak ve benzeri sebepler yüzünden söyleniyor. Bu yüzden yaptığınız şeyin yanlış olmadığını düşünüyorsanız, sevgilinizden çekinmek yerine ona bu duruma kızmasının yanlış olduğunu anlatmaya çalışın. Zor ama belki başarırsınız : )

 

6. İlişkinin başlarıyla ilerleyen dönemler arasındaki davranış farklılıkları.

çocuk-kandırmak_78351

Ayrılıklarda en çok rastlanan sebeplerden biri de bu farklılık. İlişkinin başlarında güle, hediyeye boğan bir erkek ilerleyen zamanlarda tek bir çiçek bile almıyorsa burada tek bir haklılık payı yoktur. Madem öyle biri değilsin neden kendini öyle tanıtıyosun be adam? Bu resmen kandırmak değil de nedir? Örnek çiçek olsa da olay bununla sınırlı değil tabi ki. Başlarda kıskanmayıp sonradan her şeyde kıskançlık krizlerine girmek vb. bir çok örnek verilebilir. İnsanın, ilişki ilk başlarken dünyaya toz pembe bakmasından dolayı tabi ki biraz farklılık göstermesi normaldir. Ancak bu çok keskin boyutlarda olursa maalesef ayrılık kaçınılmaz olacaktır…

 

7. Sıkılmak.

bored

Bu durumda yapılacak pek bir şey yok. İlişkiye yeni heyecanlar katarak belki kurtulabilirsiniz fakat bu durum genelde “senden sıkıldım” anlamına geldiği için ağzınızla kuş tutsanız da düzeltemeyebilirsiniz. Ancak eğer sevgiden eminse ve bu sıkılma hemen her ilişkinin karşılacağı monotonlaşma sürecinden kaynaklanan bir sıkılmaysa tabi ki konuşarak çözmek daha kolay olacaktır.

 

8. Bakış açısı farklılığı.

bakis-acisi

Günlük hayattaki olaylar da dahil olmak üzere genel olarak hayata farklı pencerelerden bakılıyorsa bu durum da çözülmesi en güç problemlerden biridir. Kendinize daha uygun birini bulabilmeniz dileğiyle…

 

9. Ruhsal yorgunluk.

depresyon_kadin_450

Eski ilişkilerinde yıpranan kişilerin çok sık rastladığı bir durumdur bu. Artık tartışma/kavga tahammülü kalmayan kişi en küçük tartışmalardan bile ayrılık sonucuna ulaşabilir.

 

10. Aşkın bitmesi.

end title 590

Nedendir bilmiyoruz ama bu aşk bitebilen de bir şey. Birisi size sevmediğini söylüyorsa artık yapabileceğiniz bir şey yok demektir.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz