Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Collab, TikTok’a rakip oldu

Facebook, 2020 yılının en çok indirilen uygulaması TikTok benzeri, yeni video ve müzik platformu Collab ’ı tanıttı.

Collab, TikTok’a rakip oldu
16 Aralık 2020 MyGaziantep

TikTok’a rakip olması beklenen yeni uygulama şu an için sadece ABD’deki iOS kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Facebook’un Collab’ı ilerleyen dönemlerde küresel olarak hizmete açması bekleniyor.

ABD merkezli Facebook, bünyesine yeni bir uygulama ekliyor. Facebook’un Collab ismiyle resmi olarak duyurduğu yeni platformu, TikTok gibi çalışıyor. 2 milyar indirilmeye ulaşan popüler video düzenleme uygulaması TikTok, pek çok şekilde sosyal medya platformları tarafından kopyalanmaya devam ediyor. Kullanıcıların yoğun ilgi gösterdiği TikTok’a şimdi ise yeni bir rakip geliyor. 

Facebook’un halihazırda Instagram’a eklediği Reels özelliği de aslında TikTok mantığıyla çalışıyor. Kullanıcılar Reels videolarında pek çok düzenleme yapıp paylaşımlarını yapabiliyor. Instagram’da da sıklıkla kullanılan Reels’in ardından Facebook şimdi ise bir uygulamaya entegre etmek yerine TikTok benzeri bir uygulamayla rekabeti artırmaya geliyor. 

Facebook Collab ‘ı hizmete açtı

Facebook, aslına bakarsanız Collab uygulaması için uzun zamandır çalışmalarını devam ettiriyor. Mayıs ayından beri beta sürecinde olan uygulamanın son hali iOS ekosistemi için resmi olarak yayınlandı. Ancak şu an için sadece ABD kullanıcılarının erişim sağladığı uygulamanın ilerleyen dönemlerde küresel olarak da hizmete açılması bekleniyor. 

Collab’da kullanıcılar, video düzenleyebiliyor, ya da çeşitli videoları birleştirerek kendi oluşturdukları bestelerle aranjman yapabiliyor. Bunun yanı sıra TikTok’ta da olduğu gibi diğer kullanıcıların videolarını keşfedebiliyor ve birlikte yeni içerikler üretebiliyor.

Facebook’un kullanıcı beğenisine sunduğu Collab uygulamasında videolar maksimum 15 saniye uzunluğunda oluyor. Ancak uygulamanın en çok dikkat çeken yanı, kişilerin birbirleriyle etkileşime giriyor olması olarak öne çıkıyor. Mesela, bir kullanıcının videosunu başka bir kullanıcı eklemelerde bulunarak paylaşabiliyor.

ABD’deki iOS kullanıcılarının kullanabildiği uygulamada, kullanıcılar birbirlerini de takip edebiliyor. Bunun yanı sıra Collab uygulamasında kaydedilen içerikler, Instagram ya da TikTok’tan farklı olarak çeşitli platformlarda paylaşılabiliyor. 

Facebook’un kısa video düzenleme uygulaması Collab’ın ilgi çekeceği ve TikTok’a rakip olabileceği düşünülüyor. Collab’da düzenlenen videoların TikTok’ta da paylaşılabiliyor olması uygulama için oldukça önem taşıyor. Bakalım önümüzdeki dönemlerde uygulamayla alakalı ne gibi yorumlar yapılacak.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz